Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
Hoppas ni har det bra. ) Här faller snön lätt och jag ska strax ut på en härlig promenad. Jag (liksom många andra) har ju som plan att NU börjar mitt nya nyttigareliv, som alltid efter nyår
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
När jag var liten brukade min mamma brässera kycklingeni en gjutjärnsgryta. Jag använder ofta en lergryta som jag ställer ini ugnen, det får samma effekt
Denna gång blev det en helt bit högrev som jag stoppade ini lergrytan. Som allt annat man gör i lergryta tycker jag men jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde denna
Skala och skiva eller klyfta potatisen grovt. Skär paprikani grova bitar. Skiva och bryn löken lätt. Varva köttfärs och övrigaingresienseri lergrytan, krydda mellan varven
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Fick en väldigt bra kokbok som heter Hela sveriges husman, av en mycket kär vän. Och detta receptet lockade mig först, och jag måste säga att det var riktigt grymt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.