Smaka av med salt och peppar. Servera med knäckebröd och ost. 500-600 g falukorv1 gul lök8-10 coctailtomater2 morötter1 röd paprika2 vitlöksklyftor (hoppa över om man vill)1 stånd broccoli1 l vatten2 köttbuljongtärningar1 b krossade tomater2-3 msk ketchup1 tsk sambal oelek1 msk torkad timjan1 msk torkad oregano2 dl gräddesalt, svartpepparDela falukorven i mindre bitar och stek i lite smör
Smaka av med salt, peppar och dill. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter. Garnera med räkor och dill och servera med rostade brödsnittar 10 cm purjolök. 500 g räkor med skal
Strö över paprikapulvret och låt det fräsa med. Servera med en klick grekisk yoghurt eller smetana. Jag testade Birgitta Höglunds soppa från Kreta igår och det var en höjdare
Gjorde min vanliga laxsoppa häromdagen. Sägs ju dessutom att barn blir duktiga på matte om dom äter mycket lax, ja, om det stämmer vet jag inte men man kan ju alltid köra med det vid köksbordet
Fiskgryta var alltså tanken att det skulle bli i samarbete med resterna, men när det var färdigkockat visade det sig att grytan förvandlats till en soppa
Det var alldeles för länge sen jag gjorde laxsoppa, som är så gott och enkelt. Alla ingredienser är ju så där lite efter behag, men ungefär så här ser Skatboets laxsoppa ut
Denna gången blev det en laxsoppa. Har egentligen massor att göra i trädgården inför vårens utmaningar (berättar om det i ett senare inlägg) men börjar dagen med lite bloggande istället, det var längesedan sist
Kokade en god fisksoppa med lax och saffran som jag tänkte tipsa om. Saffran var ju faktiskt riktigt billig i år så jag har massa påsar kvar och det är ju sååå gott i mat och efter all julmat passar det ju extra bra med en soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.