Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och vispa i ½. dl av mjölet. Vispa ut resten av mjölet klimpfritt i hälften av mjölken och tillsätt lite i taget under vispning
Skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fäs purjolök och vitlök i en stekpanna med smör. Blanda i spenaten och fräs tills spenaten är mjuk
Sätt ugnen på 175°. Skär laxen i ca 1 cm tjocka skivor. Rör ihop crème fraiche och mjölk och varva pastasås, lax, lasagneplattor och spenat i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm
Hacka paprika, lök och purjolök i bitar efter eget tycke. Dela laxfiléerna i skivor och stek dessa med paprikan, löken och purjolöken krydda med salt och peppar
Gör så här. Häll mjölk och fond i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Drag kastrullen åt sidan när det kokar rejält och rör i osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.