Lax är nog det vanligaste i fiskväg här hemma. Den här gången fick laxen ett gott örttäcke över sig. Lägg de tinade laxbitarna i en ugnsfast form och toppa med blandningen
Ikväll åt vi en jättegod lax i ugn. Låg de fyra tinade laxfileerna i en ugnsfast form, salta o peppra. 1 burk cremefraiche1 ask Philadelphiaost2 dl västerbottenosltSalt & pepparUgn 225 grader
Gör ett snitt i mitten av varje laxbit fast inte rakt igenom. Lägg laxen i en smord ugnsform. Lägg blandningen i laxfickorna och stek mitt i ugnen i 200 °, 15 min. 4 bitar laxfilé
Alla har vi väl säkert någonting vi samlar på, vissa fyller album med frimärken, någon fyller skåpen med äggkoppar och andra lägger beslag på falla ölunderlägg de kan få tag på
Salta och peppra laxen på köttsidan. Fördela ostblandningen jämnt som ett täcke över laxen. Grilla laxen 10-15 min under lock. 700 g laxfilé med skinnet kvar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g laxfilé med skinnet kvar ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl finhackad färsk dill 2 dl riven Arla Präst® rivet skal av 1 stor citron
Lägg laxen i en ugnsform och salta och peppra. Bred crème fraicheblandningen över laxen. 600 g laxfilé2 dl crème fraiche0,5 dl kaviar (på tub)0,5 dl finklippt gräslök1 tsk dragonsaltvitpepparSätt ugnen på 225C. Tillaga laxen i ugnen ca 15-20 minuter. 600 g laxfilé
Vad skulle du servera för sås till lax med osttäcke. Färsk lax är ju så himla gott och lax överhuvudtaget är ju så lättfixat så det borde man äta oftare
600 gram Lax500 gram Räkor2 dl Crème fraiche 34% fett1 dl (riven) Ost hårdost 38% fett40 gram Stenbitsrom0,5 dl (Klippt) DillGör så här. Smörj en form och lägg i laxen ( kan vara fjärilsbitar, portionsbitar eller sida)3. Lägg blandningen i laxfickan och stek mitt i ugnen, ca 15 minuter6. Garnera gärna med dillkvistar, räkor och citron i klyftor eller skivor 600 gram Lax. Lägg blandningen i laxfickan och stek mitt i ugnen, ca 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.