4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Salta och peppra laxfiléerna, lägg dem på ett fat och täck med marinaden. För tillbehören till den smakrika fisken höll vi kylskåpstömmarorgie med grönsaker, bl a fyndade vi en massa av mina egenodlade pak choier
(Teriyakisås är väldigt salt så man ska vara lite försiktig med att tillsätta för mycket). Dela chilin längst med och skrapa ur kärnorna, skiva tunna skivor
Lägg nudlar på tallrik och toppa sedan med salladsingredienser, marinaden, laxen och chilimayo. Förbereda nudlarna ) blanda med sesamolja, tamarisoja, salt, peppar)
Jag hade tänkt göra laxen i ugn med thailändska smaker, men hade slut på fisksåsen nam pla. Servera gärna med broccoli eller annan grönsak och kokt ris
svarta bönor med vinäger, olja och salt. Strö över rikligt med sesamfrön. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön1 broccolihuvuden bit purjolök2 dl kokta svarta bönor3 msk vitvinsvinäger1 msk kallpressad rapsoljasalt & pepparBlanda i en skål. Låt stå minst 30 minuter före serveringTeriyakisås. 1 dl japansk sojasås1 dl mirin, japanskt risvin ( eller 1 dl vit vin )4 tsk råsocker1 msk riven ingefäraBlanda ihop teriyakisåsen och skeda över 4-5 msk över laxen och låt stå minst 30 minuter. Ställ in i ugn på 225 grader i 12 minuterKoka ihop resten av teriyakisåsenmed lite maizena utspätt i vatten till önskad tjocklek. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön
Rätterna är (underst från vänster till höger) ris, laxteriyakimed riven daikon, Sumashijiru soppa med räka, citron och morot, (överst från vänster till höger) haricoverts med ingefära, soja, ett glas te och snabb vitkåls pickles med chili och citron
Den klassiska versionen är lite i sötaste laget för mina svenska smaklökar så här har jag bytt ut kycklingen mot lax, dragit ner på sockermängden och fräschat upp teriyakisåsenmed lime
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.