Både roligt , enkelt och gott. Aldrig gjort egen förr. Idag har jag ätit hemmagjord Sushi till lunch. Blev lite laxfilé över så den blandade jag med spenat och sesamfrön och åt tillsammans Sushin
1 msk Bockhornsklöver5 Kardemumma kapslar10 Nejlikespikar 1 Stjärnanis 5 cm Kanel1 msk Fänkål 1 1/2 msk Korrianderfrön1 Lagerblad1 msk Senapsfrön3 torkade chili1/2 msk SpiskumminEtt par drag Muskot1-2 msk GurkmejaRosta alla kryddor förutom chili,spiskummin, muskot och gurkmeja i en torr stekpanna ca 5-10 min
Nu tänker du kanske "Men hur mycket äppelmos går det åt i Mårtenssons kök egentligen. moskok har vi haft var och varannan dag och det är ju helt otroligt enkelt att göra och variera smakerna på
Precis lika bra som det är att baka i långpanna är det att laga mat i långpanna. På samma sätt som man lagar en gratäng, blandar alla ingredienser i en och samma form och sedan låter det sköta sig självt i ugnen, lagar man mat i långpanna
Så när pappan reser bort (som inte gillar det) brukar vi passa på att laga till sushi hemma. omelettremsor (finns särskilt japansk omelett ”tamago yaki”, men funkar med vanlig om man sötar den med lite socker och soja och inte steker den så hårt – man kan också tillaga omeletten i ugn på svag värme)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.