Du som är klar och nöjd med recept och så stannar här för här har jag gått lite bananas med bilder för jag tyckte att det såg så himla läckert ut och kunde inte sålla så hårt bland bilderna jag tog
Blanda potatisen med olivolja och salt. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Lyft då lammet ur pannan och lägg köttet på en skärbräda ett par minuter
Jag bakade min fetaost på grillen. Skiva löken i tunna strimlor, dela tomaterna i halvor. Inlägget Bakad fetaost med tomat och oliver dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Rör om med en slev och blanda väl tills degen har gått ihop. Receptet på detta bröd kommer från hans blogg och jag hoppas att det finns med i någon av hans böcker så att jag kan ha på hyllan
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Servera med bröd och om du villmed bitar av fetaost eller stekt halloumi. Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.