Vilket är synd eftersom jag trivts så himla bra och tycker väldigt mycket om mina handledare och kollegor, så igår gjorde jag sista dagen och på måndag börjar jag på det nya stället
Hur mycket jag än tycker om att äta så rent, naturligt, ekologiskt och, framförallt, sockerfritt som möjligt, så är jag väldigt noga med att denna hälsosamma livsstil inte ska kontrollera mig
Nu fann jag mig plötsligt ostörd hemma, ledig med barn som är ute och leker. Dagen efter kan den upplevas som lite blöt, och om man försöker äta den för tidigt har den ännu inte hunnit stabilisera sig
Skölj salladsbladen i iskallt vatten och slunga torra, eller låt torka på handduk. Lägg det brynta köttet i en ugnsfast form, häll över det som är kvar i pannan, sätt i en termometer och stek färdigt i ugnen (du kan så klart steka färdigt i pannan om du har tunnare skivor kött)
”…Kostrådgivning för mig handlar alltså inte om »dieter« – istället handlar det om långsiktigt välmående, om att komma i känslomässig balans, att förebygga sjukdomar, att lindra sjukdomstillstånd, att återta kontrollen över sitt signalsystem, att styra sina impulser och vara tillfreds i sin kropp
Sen finns jag, och många fler med mig, som tycker att frukt i mat är en smart och oerhört god idé. Till slut bad han mig göra vad jag nu skulle laga med mangon, så han slapp gå förbi den flera gånger per dag och frestas
De har skrivit böcker tillsammans (och enskilt) tidigare och den här gången var det en kombinerad livsstils och kokbok med den lockande titeln "Ät dig i balans - bästa maten för glädje och lust"
Låt vila någon minut och sedan är det bara att njuta. så gillar jag inte digsom person. Visserligen så är jag ett matfreak men tror att de flesta skulle hålla med migom att köttbitarna var vackra, kolla in marmoreringen
Då håller jag mig mätt riktigt länge för att vara jag. Att den går så snabbt och lätt att förbereda kvällen innan är dessutom ett plus som småbarnsförälder när man snabbt behöver få i sig något samtidigtsom man ser till att barnen äter sin frukost på morgonen
Låt steken vila en liten stund innan den skärs upp. Till maten drack vi en Ripassovin som var mycket gott, men jag hade faktiskt kunnat tänka mig ett ännu mustigare vin till maten
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i smeten och tryck ner den ordentligt. I dag var han dock väldigt snuvig och klagade på att han hade ont i halsen så vi bestämde oss för att vara hemma
Jag använde mig av glassformar i silikon som jag har köp från Panduro och för att piffa upp glassarna testade jag att sätta mina fina teskedar som glasspinnar och det blev ju hur bra som helst
Ställ en plåt i mitten av ugnen och en i botten. Denna gången när jag bakade bröden så gjorde jag dom på samma sätt båda två, dvs jag använde mig av avlånga brödformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.