10-12 dl vetemjöl special. Häll på mjölet i omgångar, ungefär 3-4 dl i taget är lagom och arbeta sedan degen väl. Arbeta därefter degen tills den blir len och slät, ca 10-20 minuter. Grädda bröden 30-40 min i undre delen av ugnen tills de har fått en fin, gyllenbrun yta. 10-12 dl vetemjöl special
Du kanske också gillarLCHF-frallor med ost och vallmofrön – gott frukostbröd. God morgon på er,. Det är frukostdags, och vad passar då bättre än ett recept på nybakade, varma ostfrallor till frukostbordet
Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen
ca 18 - 20 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen. Ha upp den på en mjölad arbetsyta och knåda den i ca 8 - 10 minuter. Täck bunken med ett lock eller plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 2 - 3 timmar. ca 18 - 20 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.