Kycklingsoppa med kokosmjölk och quesadillas
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 11 tsk färsk ingefära
  • 12 msk rapsolja
  • 12 burkar majskorn, à 150 g
  • 12 msk kycklingfond
  • 13 dl vatten
  • 1400 g krämig kokosmjölk
  • 1 salt, peppar och chili explosion från kryddkvarn
  • 1250 g grillat eller stekt kycklingkött
  • 1 färsk koriander eller persilja
  • 14 tortillabröd
  • 12 msk inlagd skivad jalapeño
  • 12-3 dl riven gratängost eller mozzarella
  • 11/2 dl rapsoljaSkala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i en gryta med olja, tills löken är blank och mjuk. Tillsätt avrunnen majs, kycklingfond, vatten och kokosmjölk.
  • 1 Låt soppan koka upp och sjuda 5 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och Chili explosion. Skär kycklingköttet i tunna skivor och servera i soppan. Garnera med koriander eller persilja.
  • 1 Quesadillas: Lägg jalapeños på två av tortillabröden. Strö över osten. Lägg tortillabröd ovanpå. Stek de dubbla bröden i en stekpanna med olja. Vänd och stek på den andra sidan tills de får fin färg.
  • 1 Ta upp och skär i tårtbitar – gärna med en pizzaslicer. Serveras varma till soppan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.