Kycklinggryta med svamp, bacon och fetaost
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g kycklinginnerfilé eller kycklinglårfilé
  • 11 gul lök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 paket bacon (140 g)
  • 11 ask färska kastanjechampinjoner eller champinjoner (250 g)
  • 1 cirka 75 g smör till pannan + grytan
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 dl vatten
  • 13 –4 kvistar oregano
  • 1 salt och nymalen svartpeppar
  • 11 förpackning fetaost (150 g)
  • 1 grönsallad
  • 1 potatis eller risSå här gör du 40 minuter Dela varje kycklinginnerfilé eller lårfilé i 2 bitar. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär baconskivorna i bitar, cirka 1 centimeter breda. Ansa och dela svampen. Hetta upp en rejäl klick smör i en gryta. Fräs gul lök och bacon på inte alltför hög värme och utan att den gula löken bryns. Tillsätt ytterligare en klick smör och lägg i svampen och vitlöken. Rör om och stek i 3–4 minuter. Hetta upp nytt smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runtom. Lägg över till grytan. Tillsätt grädde, vatten och oregano. Låt grytan puttra i 7–8 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten. Garnera grytan med några kvistar oregano och servera med en grönsallad, ris eller potatis. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 321

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.