Nu var det ett tag sen jag gjorde något medkycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord medkycklingfilé istället. Smaksätt med dill och ättika. Sila av buljongen, spara kokvattnet och kycklingen
(Jag sänkte temperaturen strax innan potatisen var riktigt klar och lät den stå kvar i ugnen tillsammans medkycklingen)Rör ihop crème fraiche, sweet chilisås och finhackad vitlök till såsen
4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Halvera kycklingfiléerna. Servera med en god sallad och till exempel ris eller klyftpotatis. Vänd kycklingfileérna i mjölet och bryn sedan runtom i stekpanna
Koka upp vatten till nudlarna och lägg i dem när du börjar bli färdig medkyckling woken. Lägg kycklingen i en het panna och bryn den hastigt under omrörning
Servera kycklingenmed kokt potatis och kokta morötter. Här har jag i stället använt en färsk kyckling och lagt de kokta kycklingdelarna i den sötsura dillsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.