Krämig vegetarisk gryta med quorn och dijonsenap
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis, gärna rödskalig
  • 1 olivolja
  • 1 salt
  • 1600 g quornbitar
  • 10,5 tsk salt
  • 10,5 tsk peppar
  • 12 msk rapsolja, att steka i
  • 13 klyftor vitlök
  • 11 gul lök
  • 14 dl crème fraiche (kan bytas till havre fraiche)
  • 12 tsk mörk soja
  • 11 msk äppelcidervinäger
  • 14 msk dragon, torkad
  • 12 msk grönsaksfond
  • 12 msk dijonsenap
  • 18 soltorkade tomater, klippta i bitar
  • 1 blandad sallad
  • 11 kg potatis, gärna rödskalig olivolja salt 600 g quornbitar 0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar 2 msk rapsolja, att steka i 3 klyftor vitlök 1 gul lök 4 dl crème fraiche (kan bytas till havre fraiche) 2 tsk mörk soja 1 msk äppelcidervinäger 4 msk dragon, torkad 2 msk grönsaksfond 2 msk dijonsenap 8 soltorkade tomater, klippta i bitar
  • 1 Till servering blandad salladSätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i 0,5 cm skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta potatisen. Ringla över olivolja. Baka i ca 25 minuter. Salta och peppra quorn. Stek quorn i rapsolja. Hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt quorn, vinäger, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl. Låt puttra 5 minuter. Servera med potatisen och gärna en sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.