14 dl
crème fraiche (kan bytas till havre fraiche)
12 tsk
mörk soja
11 msk
äppelcidervinäger
14 msk
dragon, torkad
12 msk
grönsaksfond
12 msk
dijonsenap
18 soltorkade
tomater, klippta i bitar
1 blandad
sallad
11 kg
potatis, gärna rödskalig olivolja salt 600 g quornbitar 0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar 2 msk rapsolja, att steka i 3 klyftor vitlök 1 gul lök 4 dl crème fraiche (kan bytas till havre fraiche) 2 tsk mörk soja 1 msk äppelcidervinäger 4 msk dragon, torkad 2 msk grönsaksfond 2 msk dijonsenap 8 soltorkade tomater, klippta i bitar
1 Till
servering blandad salladSätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i 0,5 cm skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta potatisen. Ringla över olivolja. Baka i ca 25 minuter. Salta och peppra quorn. Stek quorn i rapsolja. Hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt quorn, vinäger, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl. Låt puttra 5 minuter. Servera med potatisen och gärna en sallad.
Recept på vegetariska biffar får man aldrig för många. Idag gjorde jag morotsbiffar med halloumi och serverade dem med en blandad sallad, senapskräm och picklad fänkål
Mixa ihop citrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta. Häll i linser, kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.