1 Tillbehör:Halvera
kycklingfiléerna på längden och stek dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra och stek så de får fin yta runt om. Lyft ur och lägg åt sidan medan du gör såsen.Hacka löken och låt den mjukna i smör i stekpannan. När löken börjar bli genomskinlig, pressa i vitlök och stek ytterligare en minut. Ha ner strimlade, soltorkade tomater, sköljda kikärtor, grädde, rivet skal och saft från en citron samt basilikablad. Ha i mer citron om en syrligare smak önskas. Låt allt puttra ihop några minuter så grädden tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Ha ner den stekta kycklingen och halverade oliver. Låt puttra ytterligare 1-2 minuter.Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet från pastan och blanda den med såsen. Servera med riven parmesanost eller pecorino.
Smaksätt medbasilika, salt, nymald svartpeppar och chili flakes. Basilika. Med inspiration från min gode väns sås i tidigare inlägg kommer här en enkel och supersmarrig pastarättmed liknande smaker
Smaka av med salt och peppar. Servera med en sallad. Vänd ner kyckling, tomat ochbasilika i riset. Fettsnål men energirik och nyttigare än en vanlig risotto
Lyft över kycklingen till formen och gnugga där in oljan medcitronsaften på skinnet. På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Så det fick bli kyckling i ugn till middag med varm potatissallad och en krämig vitlökssås. Blanda i en matberedare basilika, ost och vitlök till en krämig röra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.