Låt koka tills rotsakerna är mjuka, ca 15 min. Baka i 130 grader ca 1,5 timme. 1,5 dl portvin. 2,5 dl rött vin. 4 msk matlagningsgrädde 15%. Stek till ca 57 grader för medium. 8-10 fyllda oreokakor. 135 g färskost, t ex philadelphia. 135 g färskost. 2 schalottenlökar 1 morot 1,5 dl portvin. 2,5 dl rött vin. 4 msk matlagningsgrädde 15%. 8-10 fyllda oreokakor. 135 g färskost, t ex philadelphia. 135 g färskost
Varning - ingen viktväktarmat. Börja med chipsen - Tvätta potatisen. Andra varmrätten blev inte som tänkt då det inte är säsong för Karl-johan svamp, men den ersatte vi med skogschampinjoner & det gick fint fint
5st skivad salladslök 2cm. 150g skivat innanlår. Blanda vatten, maizena, häll i en skål och tillsätt resterande igredienser och låt köttet marinera i 15 minuter. 1,5dl rostade jordnötter. Lägg i blomkålsbuketter och fräs runt i 5 minuter eller tills dom börjar mjukna. 5st skivad salladslök. 150g skivat innanlår. 1,5dl rostade jordnötter
Hela dagen var en sån där "inför-dag", åkte till stan och trängdes med resten av stan för att få fatt på de sista ingredienserna, ofantliga köer på såväl saluhallen som caféet jag drog till för att återhämta mig med en snabb kaffe
♥ Julkryddade kikärtsbiffar med ris och linssallad samt en mynta-granatäpple sås. Det bästa med denna meny är den består av fantastiskt god och väldigt fräsch mat, samtidigt som det inte tog mer än max 45 minuter att tillaga. 175 g kikärter (utan spad). 5 dl fullkornsmjöl. 5-2 tsk torkad mynta. 5 näve ruccola. 5 dl röda linser och 1. 5 dl bulgur eller couscous. 175 g kikärter (utan spad). 5 dl fullkornsmjöl. 5-2 tsk torkad mynta
3 RÄTTERSMIDDAG5 oktober 2014, 19. 58Ostpaj. ♥ 125 g smör. ♥ Sätt ugnen på 175 grader. ♥ Tillsätt ost och äggblandningen och grädda i ca 30 - 40 minuter eller tills äggsanningen stelnat. ♥ 50 gram mörk choklad. 3 rätters middag,. 125 g smör. 50 gram mörk choklad. 3 rätters m
oboy vilket vackert väder - igår fullständigt vräkte det ner i småstaden. Forever - denna gr passade jag på att förnya mej med den bästa HeatLotion cremen, vitaminerna till barnen men även lite annat smått och gott
Fräs löken länge i olivoljan, 20-30 minuter, tills den blir gyllene men inte brun. Låt koka 15 minuter. Gratinera 8-10 minuter i het ugn (250ºC) eller under grillelement. 50 gram soltorkad tomat, avrunnen. 2 dl fraiche 5%. 75 gram fetaost max 10%. Gratinera i ugn på ca 225 grader i ca 10 min eller tills röran är varm och köttet är klart. Skala och skiva potatisarna tunt cirka 3-4 mm. Sätt in i ugnen i 225 grader i 40-50 minuter och låt kakan bakas klar. 50 gram soltorkad tomat, avrunnen. 2 dl fraiche 5%. 1 vitlöksklyftor 75 gram fetaost max 10%
Här kommer en 3 rätters fisk och skaldjursmeny till nyår. 500-600 g havskräftor. 1-2 vitlöksbitar. 3-5 dl mjöl. Mixa olivolja,vitlök, persilja, dill och gräslöken i 5 min. 5. Smaka av med salt och peppar, ställ sedan moset åt sidan med lock och baka av fisken i 225 grader i ca 10 min max 55 grader i temp. 5. 500-600 g havskräftor
Denna gång hade matvalet sitt ursprung ur vinvalet - vi tänkte jämföra spanska druvan Albarino med portugisiska Alvarino över helgen (öppna båda på fredagen och låta dem ingå i måltiden även på lördagen) - sannolikt skulle vi hitta likheter, då det i grunden är samma druva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.