Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vispa margarin och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i smeten med en finmaskig sil, blanda smeten väl
Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. Hej. Här kommer receptet på en god paj jag gjorde på jobbet
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.