Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka med hasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Avsluta med mjölet och rör om så det blir en slät smet. Smöra och bröda en form med löstagbarkant, antingen med kokos eller ströbröd, jag föredrar kokos
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Låt svalna och servera tillsammans med vaniljsåsen
Häll fyllningen på båda bottnarna och lägg ihop dem med kladd sidan. Choklad sockerkaka. Hej på er. Ni vet den där goda vaniljsockerkakan som man delar och häller i fyllning, som är så himla god
Dra med en gaffel i smeten så att den karamelliserade mjölken blandar sig lite med kaksmeten. Servera gärna med vispad grädde eller mascarponegrädde (mascarpone, grädde, vaniljpulver, lite florsocker-vispa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.