1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 750 g benfri kassler 1½ kg potatis 1 morot 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 6 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15% 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 dl Kvibille® cheddar rivenSätt ugnen på 200°.
1 Strimla
kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
1 Fräs
lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
1 Häll
över den syrade grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min. Servera gärna med sallad.
"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.