Uråldrig process med att ansöka om Visum och skicka in sitt pass + vaccinationskortkopia, invitation letter, kopia på hotellbokningar, flygbiljett etc till ambassaden i Köpenhamn
Skär vitkålen med osthyvel och krama sedan ihop ingredienserna med händerna. Servera med valfritt tillbehör som tex broccoli eller blomkål elelr potatis för den som vill ha det
Vill ni inte använda honung så går det bra med fibersirap eller sockerfri lingonsylt men lite sötma behövs för att runda av smaken av dijon- och dragon
Servera med sallad och ris, för lågkolhydrat servera med blomkålsris. Gör först såsen dvs blanda fraiche, grädde, chilisås och kryddor och ställ kallt i några timmar innan
Blanda sedan kalvfärsen med äggulor och grädde. Mixa kalvfärsen med salt i en matberedare med S-kniv. Koka mjuk i lättsaltat vatten, häll av i durkslag och sedan tillbaka till kastrullen och låt ånga av på plattan på låg värme
Sen blandar vi fonden med grädde till en ljuvlig sås och serverar. Är du hemma under dagen kan du med fördel vänta med att lägga i morötterna några timmar, så behåller de sin krispighet lite bättre
Först o främst måste jag tacka, jag är så rörd av de fina kommentarerna från detta inlägg. HÄR. så tusen tack fina bloggläsare de orden värmde ska ni veta
Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Krydda med lite salt och svartpeppar, smaka av. Jag brukar oftast ha VB ost i mina biffar, men testade denna gång Allerums double cheese (prästost och greve) goosch
Kalvfärsbiffarmed fetaost och soltorkad tomat. Och det där med kalvfärs var en hit. Det är egentligen en helgrätt tror jag, med tanke på att det tar lite tid att laga
Blanda ihop ingredienserna till biffarna och stek i smör på båda sidor några minuter. Stek champinjoner och bacon till fin färg/krispighet i samma panna
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Några drag med vitpepparkvarnen. Köttfärslimpa, nypotatis, gräddsås, rörörda lingon ochpressgurka. Eller pressgurka kanske man inte kan kalla det för jag hoppar pressmomentet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.