Kaffe på maten kaka
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 13 dl socker
  • 12½ dl vetemjöl
  • 11½ tsk vaniljsocker
  • 13 - 4 msk kakao
  • 1150 g margarin
  • 11½ dl vatten
  • 1 Glasyr
  • 11½ dl florsocker
  • 1½ msk kakao
  • 12 msk margarin
  • 13 msk starkt kaffe
  • 1½ dl kokos flingor
  • 12 ägg 3 dl socker 2½ dl vetemjöl 1½ tsk vaniljsocker 3 - 4 msk kakao 150 g margarin 1½ dl vatten Glasyr 1½ dl florsocker ½ msk kakao 2 msk margarin 3 msk starkt kaffe ½ dl kokos flingorSätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda i de torra ingredienserna. Smält margarinet, häll i vattnet och låt allt koka upp. Häll sedan ner i smeten. Grädda kakan i smord form, 2-liters, längst ner i ugnen i 35 - 40 minuter. Under tiden görs glasyren,smält alla ingredienser utom kokosen i kastrull. När kakan tas ur ugnen hälls den heta glasyren över den varma kakan och kokosen strös över. Glasyren är mycket tunn, rinner ner och sugs upp av kakan. Och just det gör den så god och saftig.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.