Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Bre på smör och ringla på rikligt med Kardemumma. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Rulla ut degen i längder,ca 7cm breda och lägg dem på en plåt,med bakplåtspapper
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper men inte för tätt, de flyter ut en hel del
Jag är hemma i Skåne igen efter en skön helg i Stockholm – jättetrevligt har jag haft det men nu är det bara att ladda om och köra vidare här hemma med allt jag har att pyssla med
Skär i små rutor och pudra med florsocker. Vispa socker och smör och tillsätt gradvis äggulorna. Rör i vatten och tillsätt mjöl och hårt vispade äggvitor
Vissa år ger mitt träd med surkörsbär, moreller, massor av bär - andra får jag knappt någonting. Att sitta och kärna ur dem för att göra sylt är något jag helt slutat med sedan det år alla syltburkar blev stulna vid ett inbrott
(här är jag inte riktigt överens med tiden i ugnen, mina var inne i ca 12 minuter - men blev väldigt knapriga o goda) Ha, tror jag skall göra Lills luftlätta småbröd eller prästgårdsnötter nåndag
Kardemummamacarons med nougatfyllning. Macarons är ju supergott. Jag har varit sugen på att göra dessa sen jag fick fin kardemumma från Indien av en kusin
Körsbärskakan är glutenfri, och kan lätt göras helt mjölkfri med mjölkfritt margarin. Det är ett riktigt pillergöra att kärna ur körsbär, men det besväret glömmer man snart bort när man får lön för mödan med en sån här härlig kaka
Om man har bär över från all sommarplockning, som man varken hunnit frysa in eller göra någonting av, är den här kakan ett av de enklaste och godaste sätten att bli av med dem på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.