Vispa resten av grädden och rör försiktigt i det smälta gelati-net. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk
Vispa ägg och socker pösigt. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med strösocker och kokos. Vispa mjukt smör och florsocker, blanda i chocolate kondenserade mjölken och blanda väl
Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd. Så i mammas receptbok heter den till och med Gerds Murrekaka
När jag var barn så bakade min mamma de här kakorna och jag älskar de verkligen. Sen är de jätte bra att ta med på picknicken det är bara att skära i rutor och förvara med lite bakplåtspapper i en burk
SNODDAS, KÄRLEKSMUMS, CHOKLADRUTOR. Först var det barnböcker som han tittade på bilderna i om inte vi läste förståss… och det brukade vi göra nästan varje kväll
Den benämns som Kärleksmums, Kokosrutor, Chokladrutor, Mockarutor, Snoddas, Tv-kaka, Långpannebröd och Vardagsrutor, så talesättet "Kärtbarnharmånganamn" stämmer verkligen in på detta bakverk, som varit populär i många år men tyvärr känns lite bortglömd
Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom. Här nedan finns receptet på min frukosthummus, två andra recept för den som vill variera sig finns här och här
Men i morgon är vi tillbaka på köksgolvet och på veckans meny står flera nya smakupplevelser, har vi (och ni) tur så faller de oss på läppen och då hamnar de så klart även i detta köket, så småningom
Att ”rimma” kött fisk och fågel har man gjort sedan urminnes tider. Detta ger köttet mer smak, det blir mörare och det kan även dra ner tillagningstiden något
Dessa ljuvliga har min mamma alltid bakat och väcker härliga barndomsminnen, bäst är dom dagsfärska med strösocker eller något mer amerikanskt med glasyr och strössel
Janssons frestelse (inte så grön kanske, men ändå), potatis- och purjolökssoppa, potatisgratäng, mos, duchesse-toppar, rårakor, bakad potatis, alo gobi, gnocchi och andra fantastiska rätter med potatis som huvudingrediens
Måtta upp socker och salt och stöt kardemummakärnor -allt detta ner i bunken med jästen. För det är under fastan, från och med fettisdan till påskan, man får snaska i sig semlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.