Julskinka. är en rätt på julbordet som de flesta svenskar anser vara obligatorisk. Det tycker jag med. Julskinkans historia (förhoppningsvis inte den julskinka du äter i år
Det finns ett oslagbart sätt att fixa en rund och mycket god smak på julskinkan – koka den i vin. Dessutom får man en helt fantastisk fond att använda i grytor under resten av vintern
Många väljer färdigkokt julskinka för att spara tid i köket. Om du köper skinkan färdigkokt – satsa då på en svensk julskinka och gör din egen griljering
Igår stillade jag ett sug som legat och gnagt ett tag. Kanske i tidigaste i laget, och jag brukar egentligen inte vilja tjuvstarta, men ibland har nöden faktiskt ingen lag
Brödgratäng -- en delikatess, och en restslukare. Foto. Magnus Aronson. Anna Lind Lewin är en av de stora auktoriteterna när det gäller att ta vara på maten — hennes bok Fattiga riddare och andra kökshjältar är full av goda tips
Äppelmos är väl nått som många av er har på julskinkan nu till jul eller. Själv är jag en senapsmänniska, ingen jul om man inte få senap på skinka och då ska det vara slotts senap och ingen annan
Skrivet 2016-07-07 Klockan 13. 24. 21. Vi brukar alltid spara en lite bit av julskinkan och för ett tag sedan togs sista biten upp ur frysen för att användas i en god pastasås
Sätt ugnen på 175 grader. Häll ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka 4 minuter. Lägg den färdigkokta julskinkan på ett galler över en långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.