Förra veckan fick jag hem ett juligtkit från Hälsans Kök, med ingrediensertill flera härliga rätter som passar perfekt som en del av julbordet, eller som god decembervickning
Här kommer en favoritirepris. Dessa pepparkaksgubbar gjorde jag för några år sen och de var riktigt goda, alldeles för goda för att hamna i glömska så därför lyfter jag fram receptet här igen
Skala och skär löken ibitar. Stek den mjuk i smör. Blanda kastanjepuré, mjölk och havregryn i en bunke. Mixa löken och russin med havregrynsblandningen
Veckorna före jul brukar vara ganska hektiska för de flesta av oss. För att orka med all julstädning, shopping, pyntande och glöggande gäller det att ha med sig bra mellanmål
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Blanda i lök, ägg, senap, köttfärs och kryddor och blanda väl till en jämn smet
Hacka de torkade frukterna imindrebitar. Rör ihopbikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke. Slå i yoghurten, nötterna, pumpafrön, kryddblandningen och de torkade frukterna samt sirapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.