Till morgondagens lunchlåda blir det Ost- och baconfyllda köttfärsbiffarmed tomatsås. Forma färsen till medelstora "plättar", lägg stekt bacon och riven ost i mitten, krydda med persilade och "vik ihop" till biffar
Servera denna rätt med antingen ris eller ett gott potatismos. För är de något vi alla kämpar med så är de att göra saker och ting snabbt snabbt snabbt
Låt puttra några minuter, smaka av med salt och peppar. Eller egentligen skulle man nog kunna kalla det potatislasange, eftersom det i stort sett är som en lasange fast pastan är utbytt mot potatis
Passar perfekt nu till hösten med sin lite mustiga smak. Bryn köttfärsen i olja (jag använde en smaksatt rapsolja med chili och vitlök) och tillsätt morötter, vitkål och vitlök
4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.