Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng medmakrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här
Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Häll i grädden i stekpannan, rör i dillen och senapen smaka av med citronsaft, salt och nymalen vitpeppar
Servera med kokt potatis och stuvad spenat eller som tilltugg till kvällsmackan. 1 kg makrill. 1 kg makrill Lag 1 l vatten 2 msk ättikssprit 12%-ig 3 msk socker 1 msk salt 2 lagerblad 5 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 kvistar dill
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna
Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon. Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.