Hjortfilé. Sila såsen genom en finmaskig sil och smaksätt med gelé, salt och peppar. Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker och smörad form
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Midsommarafton – Helgrillad spädgris medsåseroch färskpotatis. Efter kanske tio minuters sporadiskt bubbel är det dags att smaka av med salt och peppar
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
rikligt med paprikapulver. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Hjortfilémed potatisterrin, lingonpuck ochportvinsås. Potatisterrin med chevré och örter. Tillsammans medportvinsåsen som får ett helt eget inlägg inom kort , mest för att jag inte orkar skriva mer just nu
Smaka av med salt och peppar. Då har jag en god sås till dig som passar till det mesta, och ett gott alternativ till potatissallad, gratäng eller pommes
Blanda olja med salt och peppar och pressa ner vitlök. Smaka av med salt. Hasselbackspotatis. Skala potatisen och skär den i tunna skivor fast inte helt igenom
Hackad lök, morot och timjan frästes på i en såskastrull toppad med smör i några minuter. Saluhallen tog emot med öppna dörrar och jag stegade direkt till min favoritdisk med kött från Tjolöholm och beställde mina köttskivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.