Biff Wellington med köttfärs 4 port 1 gul lök, tärnad
1 morot,
tärnad
1 selleristjälk,
tärnad
1 potatis,
tärnad
2 vitlöksklyftor,
fint rivna
2 portabellasvampar,
tärnade
40 blad
från färsk rosmarin, hackad
1½ dl
frysta gröna ärtor
1 ägg
400 g vildsvinsfärs eller nötfärs
salt och svartpeppar
1 rulle
färdigkavlad smördeg
Grönsaker och svamp ska tärnas i cm-stora bitar.
Häll olja i en stor stekpanna och ställ på medelvärme.
Fräs grönsaker, svamp och rosmarin tills de mjuknar och börjar får färg, rör om under tiden.
Tillsätt ärtorna och fortsätt att fräsa någon minut till.
Häll upp röran på en tallrik och låt det stå och svalna, sprid ut det så går det fortare.
Lägg färsen i en skål, salta och peppra.
Vispa ihop ägget och rör ner hälften i färsen tillsammans med den kalla grönsaksröran, blanda samma ordentligt.
Veckla ut smördegen och kavla ut den lite grann på ett bakplåtspapper.
Klicka ut färsen på degen ( på längden) och forma den till en lång korv.
Pensla alla kanterna med ägget och vik ihop till ett paket och pensla också ovansidan.
För över rullen på en plåt och baka den mitt i ugnen på 175 grader i 1 timme Tycker du att den börjar få lite väl mycket färg så lägg över en bit aluminiumfolie mot slutet.
Servera med potatismos, stomp eller kokt potatis. Rödvissås var oerhört gott till!!!
Gillar man som jag lättlagad och god mat så kommer här ytterliggare ett guldkorn. Idag provade jag att fylla smördeg med en lax- och spenatröra som visadesig vara en riktighit
Nej men jag såg på Amerikanska masterchef att de gjorde Wellington och blev sugen på att prova. På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakadoxfilé med lite gojs i
Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Krydda den runt om med salt och nymald vitpeppar. Hetta upp en rymlig stekpanna och låt smöret bli nötbrynt
VildWellington. Detta recept går naturligtvis att göra på vilketvilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Det har länge pratats om den här berömda chiligryta av herr H, men ingen har sett eller fått smaka. Men igår blev viinbjuda på världens godaste chiligryta på högrev
Lägg på en laxsida utan skinn. Allra finastblir det om du lyckas ge skapelsen en form av fisk, gör huvud och stjärt samt klipp med saxen små fjäll på sidorna
Testade att göra BiffWellingtoni skolan i fredags. Postat i Mat jag lagar i plugget, Kött/korv. Testade när jag ändå var ingång på fläskfile också, helklart var ju biff godast men fläskfile är billigare och bra att göra hemma som en familj
En god kassiker på trettondagsafton. Börja med att fräsa svampen lök i smör, låt kallna. Bred svampfräset på smördegremsorna och rulla smördegen runt oxfilén, pensla runt om med det uppvispade ägget
Är det fler än jag som tycker att det råder fullständig mat- och bakhysteri på tv. Det kvittarvilken kanal man än tittar på så nog är det någon som står och inspirerarmig som är total matnörd
Först och främst, förlåt herr Morberg för att jag fullständigtodugliggjortditt recept på bild. Att prata en liten stund kringmin kärlek för kokböcker passar väl alldelse förträffligt såhär på alla hjärtans dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.