Havrerutormed choklad, nougat och flingsalt. Vårt bidrag på fikafatet blev dessa havrerutormed choklad och flingsalt, bakade med så många fairtrademärkta råvaror vi kunde få tag på
Gör ev ett dekorativt mönster med en gaffel eller riv på lite blockchoklad som dekoration. Skiva nougaten tunt, använd gärna osthyvel för lättare hantering
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Bred smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper
Det är nästan omöjligt att bara ta en av de här smarriga havrerutorna. Jag älskar kombinationen av den lite sega och söta havrebottnen med lite tuggmotstånd och den lena och goda chokladen ovanpå som bara smälter i munnen
Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.