I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor
1 ½ dl russin. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda in margarinet. Knåda till en deg och forma till små runda bollar
- Annelie - Originalreceptet finns även HÄR på Göteborgs Kex sida och heter där Emelies Bärdrömmar - enda skillnaden är att jag hade i lite mer tranbär och russin i mina kakor samt råsocker istället för farinsocker
Originalet säger snabbhavregryn men jag bakar med vanliga havregryn. HAVREKAKORMEDRUSSIN 35- 50 st3 dl havregryn125 g margarin eller smör1 1/2 dl socker1 1/2 dl russin3 msk vatten2 dl vetemjöl1 tsk bakpulverSmält fettet och häll det över havregrynen i en skål. HAVREKAKORMEDRUSSIN 35- 50 st
Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt havregryn, russin och vetemjöl. Sveas spröda havrekakormedrussin, ca 40 st. 2 dl russin. Rulla till kulor ca 2½-3 cm i diam, tryck till med en gaffel. 2 dl russin
Knapriga havrekakor. Forma bollar och tryck ut dem lite med gaffel på bakpappersklädd plåt. 1 dl russin. Ta ut degen och knåda in 1 dl russin manuellt. 1 dl russin
Rör ihop med äggblandningen till en jämn smet. Jag är lagom förtjust i russin i kakor faktiskt så nästa gång byter jag ut det mot choklad för själva grundkakan var väldigt god
Hittade ett recept på Söta saker på havrekakormedrussin som jag genast kände att jag ville prova. Tycker det är väldigt gott med klassiska småkakor ibland
Havrekakor är så gott, både med och utan russin. Igårkväll var jag ut på en promenad och det var så skönt väder ute med ljumma vindar så jag var helt säker på att det skulle vara kanonväder idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.