I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor
Hur som helst bakade jag lite havrekakor i morse. Jag måste säga att jag gillar att baka med havregryn, det blir så härligt knaprigt när man har det i bakverk
Hur som helst bakade jag lite havrekakor i morse. Jag måste säga att jag gillar att baka med havregryn, det blir så härligt knaprigt när man har det i bakverk
Jag har gjort dem några gånger och brukar ibland variera med olika kryddor. De här småkakorna som innehåller både kokos och havregryn finns i Saltå kvarns trevliga kokbok
Med de ingredienserna i baket är det svårt att misslyckas. Smält smöret med vattnet i en kastrull och blanda ner de torra ingredienserna och rör till en jämn smet (tillsätt lite mer vatten om det behövs)
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokos och chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakormed choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.