Hardu några knep som du brukar använda dig av. Man kan testa klassikern med två skedar, använda något i metall som har en pip eller varför inte en tom sirapsflaska med droppstopp
Den är har spänst i bladen som bara ropar – tillaga mig. Nyduschad, fräsch och billig. Sätt ugnen på 175 grader. Tillsätt redning och låt såsen koka på medelvärme i 5 minuter
detta är ju inget jag kan skryta med att att jag är duktigpå att göra fina tårtor. Häll upp i små glas eller koppar som du sköljt ur med kallt vatten innan
Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Stjälp upp botten på ett sockrat bakplåtspapper. Stryk resten av smörkrämen på kakan och rulla ihop den som en rulltårta
Bakduken som jag har över brödet har min mamma sytt och broderat. 6 dl vatten, 1 bit jäst stor som en ärta, 1 msk salt, 2 msk honung, 625 gr vetemjöl (en del kan ersättas med grovt mjöl, beroende på hur mörkt mjöl man vill ha), 1 dl solrosfrön att strö i grytan vid gräddning (kan ersättas med havregryn eller andra typer av frön). Placera gjutjärnsgrytan på ett galler i ugnen och sätt ugnen på 250°. Baka först brödet i ugnen i 30 minuter med locket på, tag sedan bort locket och baka brödet i ytterligare 15 minuter utan lock
Häll i lite paprikapulver (beroende på styrka) och salta och peppra efter tycke och smak. Så odlar du ingefära – steg för steg Hemgjord falafel (4-6 personer) Ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.