4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Häll i krossade tomater, vin, buljong och salt. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Skala rotsellerin och palsternackan och skär båda i fina tärningar
Du kan mixa soppan lite med en stavmixer så blir den slätare och jag tycker godare. Lägg undan några av de finast svamparna till garnering och hacka resen i bitar
Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Senaste sopptallriken vill vi verkligen skicka vidare hem till era kök, både för att den var så väldigt enkeloch snabblagad och för att den smakade så himla gott
Smaka av soppan med salt & vitpeppar samt ev. Salt & vitpeppar från kvarnGott till. Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiseradsoppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.