Skär salladen, dela tomaterna. Grovskiva gurkan och dela i 4 bitar,skär löken fint. Slå av spadet från majsen, strimla och skär paprikan i mindre bitar
Smaka av med salt och peppar, pensla oljan över laxskivorna. Toppa med lite fint skuren bladpersilja. Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används
Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. För att jag är fixerad vid kontrasten mellan sött och salt gjorde jag en toast bredvid med en marmelad gjord på torkade aprikoser
Gravlax. Upprepa med den andra sidan och lägg ihop med kryddorna emellan. Gravlaxsås. 1 laxöring2 dl socker2 dl saltrikligt med dill7 krossade vitpepparkornLaxen måste varit fryst, så tina den frysta laxen
Hetta upp olivolja i en stekpanna och rosta pinjenötterna på medelvärme utan att bränna. "Garnera" oxfiléskivorna rikligt med ruccola, rostade pinjenötter och skivad parmesanost (går även bra med västerbottensost eller annan kryddig ost)
Jättegod sallad med syrlig smak. Lägg på ett fat och toppa med strimlade soltorkade tomater, små bitar getost, hackade pecannötter och toppa med en vinegrette
Finskiva så tunt det går den råa tonfisken med vass filékniv eller i maskin. Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.