Jag gillar verkligen mina tidigare recept pågranola här på bloggen, men även om de är krispiga så har jag aldrig lyckats få till en variant med stora knapriga kluster av havregryn ochfrön
Liknande bars som man kan köpa i affären innehåller oftast en massa tillsatser för att försöka dra ner på de dyra ingredienserna (nötter, fröer och torkad frukt) och de bars som är bra kvalitet håller ofta ett mycket högt pris
Nej men se god söndagskväll på er, foodies. Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frönochnötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Sedan plussar du på med frön, kanel, vanilj, rostade kokoschips, Voilá. Den är en härmis på Katrin Zytomierskas müsli chunky som är kanon, men jag tänkte att man kan göra den hemma minst lika bra OCH billigare
Nej men se god söndagskväll på er, foodies. Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frönochnötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Blanda i nötterochfrön i äggvitan och lägg över på en bakpappaers klädd plåt. Som ni ser på bilden ovan har jag hackat mandeln grovt, du kan även skålla mandeln
Mixa cashewnötterna grovt. Smakar ljuvligt och ser ut som vanliga chokladbollar. 3 dl naturella cashewnötter. Tillsätt dadlar, 1/2 dl riven kokos, kakao, kokosolja och sirap eller honung. 24 bollar 3 dl naturella cashewnötter
Strö på en nypa salt. Lägg över i en skål och låt svalna. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram solrosfrön. 100 gram hasselnötter. 100 gram pumpafrön. 100 gram cashewnötter
Ta upp degen på mjölat bakbord. Mixa frukt, nötteroch solroskärnor fint i en matberedare. Smula jästen i en bunke (använd gärna degblandare) och rör ut den med vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.