Lägg i grönkålen och fräs den i vitlöksoljan på medelvärme ca 8-10 minuter så att den blir mjuk. Häll olivoljan i en mindre kastrull, värm den försiktigt och lägg i vitlöken
stuvad vitkål är sååå gott. Verkligen ett gott alt till pasta, potatis eller ris. Fräs strimlad vitkål och tärnad lök i en kastrull, slå på kycklingfond och lite grädde
Blomkålspizza. 17 mars 2016 @ 09. 59. Jaaa du hörde rätt, Blomkålspizza. (Blomkålsbotten). Hade 1/4 blomkålshuvud liggandes i svalen, så tog chansen att göra lunchpizzan när jag äter själv
Visst ser det gott ut. ). Då Sauli var borta hemifrån kan man riktigt njuta och äta VAD SOM HELST. Kinkig som han är äter han inte blåmögelost och squash hör väl inte precis till favoriterna det heller
God morgon. Nu har jag smugit upp för att göra frukost till far i huset - för andra dagen i rad. Eftersom han fyllde år i går bjöd jag på "hotellfrukost" även då
Grönkål och nötter. Önskar färsk grönkål fanns att få tag på året runt. Nu får jag nöja mig med den i vintras inhandlade grönkålen som jag förvällt och fryst in i flera mindre förpackningar
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Ekologiskt odlad grönkål fanns också i frysen, som jag köpte på Ås Trädgård i höstas. En annan Jämtländsk specialitet är att ha messmör i gräddsås till fisk, så det fick bli smaksättning till grönkålsstuvningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.