Durramjöl är ett naturligt glutenfritt, halvljust fullkornsmjöl. Folk uppskattar bland annat att de är så enkla att baka och att de verkligen liknar “vanligt” bröd
Knåda och forma den till två stora runda bröd. Mest saknar jag dem dock och sörjer att vi inte kommer fylla på förråden medäppelmos, äppelmust och äppelsmör
Känn med en sticka att brödet är färdigt, den ska inte vara kladdig. Det är bara att röra ihop ingredienserna och en timme senare har det förvandlats till ett nygräddat, saftigt och supergott bröd
Tillsätt resten av vattnet, cremefraiche, olja, sirap, lingonsylt, fibrex, fiberhusk och havregryn. Mjuk och mustig fiberrik limpa med havre och lingonsylt
Toppa med crème fraiche, skivad salladslök och granatäppelkärnor. Jag köpte med mig min grillade kyckling från marknaden igår, och använde direkt en del av köttet i en supersmarrig sallad med sötpotatis och avokado
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Häll upp smeten i en brödformmed ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat med naturliga råvaror. Ett av de godaste bröd jag bakade på den tiden jag använde mjöl var ett saftigt citronbrödmed hög andel smör
Och Njuter av ett saftigt och gott nyttigt bröd, gärna med en kopp te till. Här kommer min version av Glutenfria och nu även mjölkfria frallor med aprikoser och honung
Just den här pajvarianten är svår att göra helt mjölkfri, men du kan naturligtvis ta någon alternativ yoghurt, crème fraiche eller grädde, och själv smaksätta med saffran och lite tomatpuré
- Korvbröd (klick). Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Ha sedan i dom torra ingredienserna och blanda till en slät och jämn smet
Nyttigt glutenfrittbrödmed nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.