Recipe in ENG…. Det finns olika sätt att lätt och smidigt få till underbara bananpannkakor. Jag har tidigare lagt upp recept på en äggfri variant och på banan & chokladpankakor
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
Jag har också gjort kakan med två olika sorters husk, dels det riktigt finmalda, "vanliga" som brukar finnas på glutenfrihyllorna i affären, dels det lite grövre från Recomarket som jag beställer på nätet
Mixa kikärtornamed oljan och tillsätt lite av mjölet i taget tills det blir en hanterbar deg. Kavla ut en del mellan två bakplåtspapper, för över på botten med bakplåtspapper under och klipp runt
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta
Risflingorna kan bytas mot glutenfriahavregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Med lite kärleksfull ompyssling blev de förvandlade till den allra läckraste banankaka. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smaken med citronmarmelad och så rejält med vanilj
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Vi passade på att göra en glutenfri blåbärspaj, så gott och fräscht fylld med vitaminer. Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel
Det finns ju färdiga "vanliga" s k Omegabröd att köpa, så jag ville ju inte vara sämre, utan snodde ihop en glutenfri variant, fullproppad med nyttiga och välgörande fettsyror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.