Jag har gärna risproteinpulver eller havreproteinpulver i mina glutenfria pannkakor för att ge lite extra stadga, men det kan bytas mot något annat proteinpulver
Först en marängbotten, sen jordgubbsmousse med vit choklad, därefter vispad gräddeoch färska bär. Sjud jordgubbsröran under flitig och oavbruten vispning på svag värme tills krämen börjar tjockna, och ta då från värmen och tillsätt chokladen
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, och rör ned gräddeoch mandelmjöl. ½ dl vispgrädde. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladenoch mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit chokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Den vita chokladenoch saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Den här kakan hör till den självständiga sorten som trivs väldigt bra på egen hand, men den tackar inte heller nej till sällskap i form av en klick grädde eller vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.