Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda
Jag funderar på att marinera en fläskytterfilé och se'n frysa ner den med marinaden. Ni har kanske märkt att jag har haft mycket att göra de senaste dagarna
Var en snabb tur ut till sonen som fyller år, det blev glasstårta… mums. Sen när vi kom hem så var det dax att plocka fram ingrediensernatillgrillmiddagen
Värm i en liten kastrull coca cola, smör, vegetabilisk olja och kakao. Tänkte jag skulle testa att baka dessa nån dag, har översatt ett recept från engelska så jag har ingenaning om måtten stämmer (vilket de iof borde göra)
Marinad. Honey Chipotle sauce (köps på IcaMaxivid oljor och marinader). Tid ca 40 min / 2 pers. / Ugn ca 225 graderIngredienser. 400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8coctailtomaterMarinad. 0,5 dl olivoljasalt o peppar2 vitlöksklyftorHoneyChipotle sauce (köps på IcaMaxivid oljor och marinader)0,5 dlSås. 2 dl gräddfil1,5 msk dijonsenapsalt o blandpeppar (svart, vit, rosé och grön)Skiva köttet i tunna strimlorBlandamarinaden. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet imarinaden så det blandas väl och låt vilai ca 30 minTvättapotatisennogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vidistekpannanStrimlapaprikanifinastrimlorDelacoctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll ini ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringlaolivolja över, blanda itimjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen iportionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART. Kock à la MariaMii Bergman 400 gr fläskytterfilé. 5 st potatisar. 1/2 gul paprika. 1 näve timjan. 8 coctailtomater. 2 vitlöksklyftor
Jag erkänner att jag inte är vidareduktig på just kött så denna gången var det inte jag utan minfantastiske man Leif som bjöd på denna goda stek på den sistaHighland Cattle steken
Gjorde en marinad av curry, gurkmeja, timjanworchestershiresås, paprika peppar spiskumminvitlök salt sötsur chilisåsbalsamvinäger soja och färsk ingefära och lite vatten till köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.