En bit av den här kladdkakan och några avsnitt av One Tree Hill fick göra mig sällskap i soffan i helgen när jag kände mig som mest hängig av förkylningen
Lagom till första advent bakade jag och Amanda den här goda kladdkakan, som varit med mig länge. Gröp ur en halv vaniljstång och lägg i en av bunkarna med äggblandning
Blanda vetemjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke. Blanda ner äggvitorna med det andra. Låt blandningen kallna men inte i kyl, då blir den för hård
Fläskfilé blackandwhite för moi. Inte är vi så svårövertalade inte, trots kylen full med rester från fredagsfesten tackade vi inte nej när vi fick frågan om att äta mat på stan
det har varit ett lärorik och givande år, jag har lärt mig mycket och kommer att fortsätta göra. Helt otroligt, ett år har redan gått sedan jag bakade min första tårta
En klassisk maträtt som vi hade den här veckan var filé mignong blackandwhite. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
För mig var en fiskgratäng en bechamelsås, potatismos och kokt torsk, ibland lite pimpad med räkor. Men med lite hjälp ifrån Per Morbergs kokbok "Morberg lagar husmanskost" så blev det ett resultat som man inte skojar bort i första taget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.