Om man idag är sugen på något som absolut inte är klassisk midsommarmat så kan jag tipsa om de här goda koreanska vårrullarna som jag gjorde häromdagen
Skala räkorna och lägg dem en kort stund i kokande vatten med risvinäger och salt. Fukta rispappren med sprayflaska eller mellan lätt fuktade kökshandukar
Jag lovade att laga middag mot utebliven arbetsinsats med ovanstående arbetsredskap. Har verkligen längtat efter färskavårrullar, eller vietnamesiskavårrullar som de ibland kallas
Färskavårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat. Men skulle ändå rekommendera er att göra dessa, för godare vårrullar får man leta efter
Färskavårrullarmed dipPortioner. Fukta rispapperet lätt med fuktat papper. Fördela ingefäran över, strö över önskad mängd chili och avsluta med koriander
rispapper till vårrullar. Klipp nudlarna med en sax några gånger för att korta ner längden. Blötlägg rispapper (ett i taget) i en skål med varmt vatten tills det mjuknat
Oftast innehåller de risnudlar, räkor och isbergssallad, bland annat, men jag improviserade lite med det jag hade till hands (och jag gillar inte räkor så mycket)
Doppa ett rispapper i en skål med varmt vatten tills det har mjuknat eller i halv minut. När jag tog lunch i Kista Gallerian, hittade jag de färska vårullar på en matställe
Skala räkorna och lägg dem en kort stund i kokande vatten med risvinäger och salt. Fukta rispappren med sprayflaska eller mellan lätt fuktade kökshandukar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.