Igår gjorde jag jag lite nyttiga energibars på jobbet. Fullproppad med nötter, frön, gryn, frukt och mörk choklad med hög kakaohalt så påstår jag att de är ENERGI i dessa
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till ca. Sätt ugnen på 150 grader. Mixa mandlar, hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor och linfrön i en mixer
Här kommer ett recept på nyttiga energibars. Jag har dock smaksatt det med lite honung för att det ska bli godare, men det kan uteslutas om man så vill
) Ja riktigt god och lakrits och choklad är verkligen en god kombination. ) Lakrits och. Mums. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
De var väldigt goda med denna smaken. Här går lakritspulvret ner. Blanda ihop med mandelsockret. 1 tsk lakritspulverJag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två. 1 tsk lakritspulver. 2 tsk lakritspulver
Ha medel värme. Lakrits fluffen blev jättegod och godare än förväntat faktiskt. Häll grädde i en liten kastrull,klipp lakrits godisarna i mindre bitar och häll i grädden
Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk. 1-2 tsk Lakrits
3 tsk lakrits. 3 tsk lakrits. Detta är så kallade ketosbollar som man ofta tar till inom LCHF kosten. Jag tar ofta 2 sådana till kaffe som mellis för att stå mig fram till middagen
Lakrits är egentligen en rot och medicinalväxt. Mitt favorit godis är choklad och lakrits, därför provade jag att göra raw bollar av just den blandningen idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.