Blanda färsen med kryddorna och forma små avlånga korvar. När jag och min sambo var och handlade igår och förberedde kvällens middag köpte vi nötfärs då vi ville göra cevapcici
Enväldoftande och annorlunda köttfärssås som får smaka av de grönsaker som den tillagas med och oregano samt lite balsamvinäger, vitlök och massor av kärlek
Det här var ingen vidare införsäljning av det här receptet märker jag. Det är engenial kryddblandning, förutom det faktum att det tar en evighet att vädra ut lukten, när maten väl är uppäten
Men nu har jag (äntligen) fått upp ögonen för baljväxterna. Här är ett av mina tidiga baljväxtförsök. Mor min är fenomenal på att trolla fram smarriga röror med bönor och slikt
Vissa dofter inpräntar sig i hjärna och tar dig tillbaka till en förlorad tid. riven fårost blandad med dill, crème fraiche med pressad vitlök i, favoritsylten eller Nutella
Framåt småtimmarna blev jag hungrig och var jättesugen på Risotto med nån fisk i så jag plockade fram det jag hade i frysen och snodde ihop en god lunch som vi avnjöt i solen
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.