Igår gjorde jag en middagspizza som var väldans god, med potatis, squash, lök och tomater på. Hon hade blivit skrämd som barn och berättade ofta om detoch kanhända påverkade det min rädsla också
Så här gjorde jag. Som ni förstår har detblivitmycket av det goda i sommar och som ni också vet finns det en gräns för hur mycket som är nyttigt att sätta i sig
Tryck ner russin i lussekatterna och pensla dem med ett uppvispat ägg. Vispgrädde. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Försökte verkligen att ta lite mjöl så att degen skulle vara kladdig ochförhoppningsvis inte bli så torr, men ja jag vet inte varför det alltid blir såhär
Tillsätt matoljan först mycket sakta under ständig vispning. Nu ska killarna bara vila upp sig känns det som ochvi kaloriberikar maten till dem efter viktnedgången de fick i samband med allt
Mycket mat av småplocksvarient blir det efter jobbet och grillat. Inte mycket att matblogga om alltså. Vill man ha lite starkt är det gott med lite tabasco i, men denna gång hade jag bara salt till förutom såsen
Inkokt lax blir det som vi bjuder er på idag ochvi kan lova att det är sååååmycket godare än vad det låter, för av någon anledning så tycker i alla fall vi att det inte låter något vidare
Men det är när jag ser min gamla farmor framför mig – vid pianot som jag har ärvt, sjungades Konvaljens avsked (”… så blir jag gömd under snövita svepningens dräkt”) med spröd stämma och gammaldags frasering, samtidigt som hon knyckigt ackompanjerade sig själv med värkstela händer – som uppmaningen från en kommersiell aktör att fira hågkomsten av henne med en enchilada spicemix framstår som direkt plump
Vi har varit väldigt kreativa ocksåoch använt upp allt i frysen. Han lagar och fixar mat på bordet åt oss medan jag hostar och snörvlar vidare, en riktig klippa
Lite skärpa från inlagd paprika ochså örterna – en färsk och en torkad. Baka eget (du som vill, kan och tycker om det) eller plocka ett riktigt härligt lantbröd från bröddisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.