DenäktaNapoletanskaPizzan måste vara mjuk, elastisk och lätt att vika i mitten som en bok. Efter den andra jäsningen ta ut degen med hjälp av en spatel och placera den på ett mjölat bakbord för att förhindra att degen fastnar
Snacka om att den här veckan inte varit den roligaste. Men sen har han petat och kastat mat på golvet och trotts att han skulle få äta hemmagjord pizza ikväll så dög det inte utan han petade i sig några räkor och sen knep han igen munnen
Jag valde idag att toppa pizzan med tomatsås, grillad kycklingfilé, röd lök, mager ost, pinjenötter och basilika men du kan självklart toppa den med dina favoritingredienser, låt fantasin flöda
Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt. Pizzadeg. Pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. 1 burk (ca 600-800g) ananas
Tillsätt färskost, torra ingredienser och den rivna osten. Nästa gång ska jag inte ta extra bakpulver, eftersom jag föredrar tunna och frasiga pizza-bottnar
) Detta är ett recept utan jäst, dvs pizzan behöver inte jäsa innan den bakas ut. En väldigt mättande pizza, halva pizzan är fullt tillräcklig för att bli proppmätt
Många tycker, precis som jag, att det här är den godaste, glutenfria pizza à la LCHF de smakat. Jag skapade den i mitt arbete med restaurang PriMaten i Uppsala, där har den blivit väldigt populär bland kunderna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.