Den här delikata pastagratängen, med spenat och lagrad prästost, käkade vi en dag förra veckan. Att vi tyckte att gratängen var så superdupergod kan till viss del bero på att vi dagen innan hade käkat betydligt mindre god mat i form av en "allt i ett gratäng" med tofu (typ fiskgratäng)
Delikata och hälsosamma kan det bli bättre liksom. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var med och sen är ju citron och lakrits partners in crime liksom
Här kommer receptet på den smörkrämen jag använde för att spackla Mailos ena tårta med. Här kommer receptet på den smörkrämen jag använde för att spackla Mailos ena tårta med
Nästan för god för att motstå under tiden man gör den, kan jag meddela…. Chokladsmörkräm. Det här är en riktigt chokladig smörkräm som blir helt magiskt god både som fyllning i olika småkakor och som frosting till mjuka kakor
Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Spacklar man ganska tunt räcker krämen till två tårtor men vill du ha tjocka lager får du räkna med att den räcker till en tårta
110 g osaltat smör 110 g strösocker (eller cassonade) 140 g nakenhavreflingor (Får man inte tag i det går det också bra med ekologiskt havregryn) 0,5 krm havssalt (använder fleur de sel) 1 dl kaffe, nybryggt 200 g mörk choklad (med 50-60 % kakaohalt) 1 vaniljstång
Det här är samma recept på som vit chokladsmörkräm men med mörk choklad istället. Jag använder krämen till att spackla tårtor med innan de täcks med sugarpaste eller marsipan
Sätt bakplåtspapper i formen och längs med kanterna först så är det lättare att få loss pajen sen. Den här underbart delikata pajen bjöd jag mina goda väninnor marthainspiratörena på igår kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.