Det behöver inte nödvändigtvis vara ett formbröd till det här fyllda brödet. I övrigt som i receptet. Fyll ett skivat grahamsbröd och följ i övrigt receptet
Förbered kött och lök som i vårt recept. DAGENSRECEPT15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. DAGENSRECEPT14-09-16. 5 - 6 portioner. 2 gula lökar. 2 msk olja. 250 g spaghetti. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner. 2 gula lökar. 1 burk skalade tomater, 400 g 2 msk olja. 250 g spaghetti
Kavla ut smördegen - bägge plattorna - till en avlång platta. I övrigt som i vårt recept. Pröva med sticka - den köttsaft som ev sipprar ut ska vara genomskinlig och klar
Gott att servera till kött- eller fiskrätter. Dessutom är det behändigt att laga allt i en gryta - det blir inte mycket disk och grytan är också trevlig att servera maten ur
Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft. Välj alltid storlek på formen efter vad som anges i recepten
DAGENSRECEPT14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. 4 portioner400 g nötfärs100 g fläskfärs2 kokta kalla potatisar1 ägg1 tsk salt2 krm vitpeppar1 krm paprikapulver1 msk potatismjöl1 dl vatten1 dl kaffegrädde2 msk smör eller margarin1½ dl vatten eller purjolöksspadstrimlad purjolökFyllning. 2 purjolökarvatten, salt1 - 1 1½ dl riven ostSkölj och ansa purjolöken. Bred ut färsen på ett vattensköljt skärbräde och dela in den i 12 jämnstora rutor. Späd med litet vatten eller purjolöksspad och låt ruladerna sakta eftersteka på svag värme 7 - 10 minuter. Ca 25 minuter att förberedaCa 10 minuter att efterstekaVariation
Hade ju planerat äpple och tomat till korven - förra veckan. Kulpotatis på burk - sila bort vätska. Häll över 2 msk olivolja. Häll över 2 msk ströbröd och vänd runt. Kör 20 min på 225 graders ugn (-25 gr i varmluftsugn). 20 min p. 225 graders ugn. 25 gr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.