Jag älskar frukost, så idag lyxade jag till det med Paleo Våfflor och raw chia sylt till. Jag har inte köpt en syltburk i affären på säkert två år, då jag helt slutat med vitt socker
Här har jag gjort en chiasyltmed mango – eftersom jag är vansinnigt förtjust i den frukten, men det går utmärkt att göra samma sak med till exempel jordgubbar, hallon eller blåbär
Chiasylt. Så god sylt som avnjöts tillsammans med våfflor idag. Blötlägg 3 msk chiafrön med 1 dl vatten cirka 10 minuter. Tillsätt 300 gram tinade hallon och mixa smeten slät med en stavmixer
Och självklart massvis med antioxidanter från bären. Kokossocker anses som ett hälsosammare alternativ till vanligt socker eftersom det har ett lågt GI och därmed inte höjer blodsockret lika fort
Eftersom det var så enkelt kan jag dela med mig av receptet. När jag gjorde bananpannkakor sist så slängde jag ihop någon slags chiasylt som blev väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.