Är du sugen på morotskaka men vill slippa äta matfett, socker, mjöl OCH disk. Då kan du göra dessa råa bollar som inte bara är hälsosamma för dig, utan de är även fruktansvärt goda
Som jag skrev i det förra inlägget om Cakepops/Cakeballs gillar jag inte att baka med "köpta" kakor i receptet eftersom det inte blir hembakat på riktigt då
Har länge varit sugen på att baka lite cakeballs, de ser så söta och goda ut, gjorde ett gäng Oreo CakeBalls doppade i mjölkchoklad och dekorerade med rosa sockerströssel
Men ett minus är då helt klart att det är lite krångligt med chokladdoppandet. Hade tänkt att göra Oreo Pops/Cake Pops men det fick bli Oreo balls/Cakeballs istället
Blev sugen på att baka mera Cakeballs idag, blev en mer somrigare variant där jag använde fyllda citronkex doppade i vit choklad med polkagrisströssel på
*Mängden äpplemos varierar lite beroende på om du köper eller om du gör eget, och därmed kan även vätska variera eftersom olika typer av äpplemos har olika mycket vätska
Nu var det ett tag sen och när jag sorterade lite bland alla mängder med färgglatt strössel i skafferilådan och hittade de färgglada blommorna i ljuva vårfärger så blev det ett litet gäng medcake pops, eller cakeballs som det heter när de inte har någon pinne nedstucken i sig, med strössel som passar fint till påsk
Dock tycker jag att den ser lite tråkig ut så därför valde jag ikväll att baka pimpade chokladbollar som påminner om cakeballs (återigen inspiration från bakerella)
Hela kakbollen ska täckas med choklad, så du kan behöva en sked eller dyl. Om man som jag jobbar sakta kan det vara bra att ta ut några bollar i taget ur kylen, så att de inte hinner bli rumstempererade och kletiga, för då är de svårare att arbeta med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.